Step & Turn: spel met verassende wendingen

Klant

Studio de Backery

Soort product

Bordspel

Expertise

Game design

Categorieën

Game mechanics, branding, guidelines, storytelling

Uitgangspunt

Hoe creëer je een spel met heel eenvoudige spelregels, waarbij een dynamisch spelbord zorgt voor verrassende wendingen? Step & Turn® heeft naast een innovatief spelbord een aantal eenvoudige basisprincipes, waaronder stappen of draaien (Step & Turn). Daardoor ontstaat een nieuw spelmechanisme dat in slechts 5 minuten uitgelegd kan worden. Ondanks de laagdrempeligheid biedt het spel voldoende uitdaging en diepgang. Spelers kunnen in het spel groeien en willen het daardoor blijven spelen.

x

Creatieve oplossing

De legende van de Ronde tafel diende als inspiratie voor het innovatieve spel Step & Turn. Stel dat de legendarische Ronde tafel uit de tijd van Koning Arthur geen meubelstuk, maar een spelbord was? Dit thema is uitgewerkt in de productbeschrijving, de grafische vormgeving en natuurlijk het spelbord zelf. Een abstract spel krijgt daardoor een diepere lading. Spellen zijn daarbij een uitstekend middel om een bepaalde sfeer en experience te creëren

 

De graphics op de verpakking en het ruim opgezette instructieboekje met heldere typografie en infographics, dragen bij aan deze experience. Studio de Backery ontwikkelde niet alleen het spelmechanisme en spelregels, maar ook alle graphics, het merk en de verpakking. Deze werden zowel in het Nederlands ontwikkeld als naar het Engels vertaald.

 

Design: Studio de Backery  |  © 2010 Marion de Backer, Licenties beschikbaar