Leren waar ons voedsel vandaan komt

Veel kinderen weten nauwelijks nog waar ons voedsel vandaan komt. Erwtjes groeien niet in de supermarkt en komen niet uit de erwtjesfabriek. Boontje Dop® is ontwikkeld om bij kinderen de interesse in gezond en voedzaam voedsel te vergroten. Het brengt kinderen als het ware naar een virtuele moestuin.

Kinderen leren eerlijke voeding waarderen

Dit concept kan uitgebreid worden met allerlei groente en fruit, zoals: Bijtje Aardbeitje© en Tomaatje Blaadje©. Het uitgangspunt is dat kennis over de oorsprong van groenten zorgt voor een waardering voor eerlijk eten en een gezonde relatie met de groente op hun bord. Een zeer actueel thema met de verontrustende groei van obesitas en diabetes. Spellen zijn daarvoor een uitstekend middel om een educatieve boodschap over te brengen op een leuke en pakkende wijze.

Met dit legspel leren kinderen hoe een bonenplant groeit: van zaadje tot erwt. De plant groeit stukje voor stukje en de puzzel kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Als je goed voor de basis van de plant zorgt (wieden, bemesten, water geven) krijg je bonuskaartjes die je kunt inruilen voor extra groeikaartjes, zodat de plant dan sneller groeit.

Het spel bevat diverse educatieve elementen. Het kind krijgt inzicht of de verschillende kaartjes wel of niet aan elkaar passen. Daarbij wordt tevens de fijne motoriek getraind. Het spel dwingt om samen te werken en strategisch te denken. Het spel is uitgebreid getest met kinderen van diverse leeftijden.

Met de eenvoudige instructiekaart kan in een paar stappen uitgelegd worden hoe het spel werkt. Het spelregelboekje is erg gebruiksvriendelijk door de duidelijke structuur en staat boordevol infographics. Door de vriendelijke illustraties worden kinderen gestimuleerd om het spel steeds weer te spelen en uit de speltesten blijkt dat hun betrokkenheid groot is.