Educational design

Een nieuwe manier van leren

Er zijn talloze manieren om nieuwe informatie over te brengen: boeken, websites, apps, video-seminars, maar ook spellen. Vooral spellen — of leermiddelen met geïntegreerde spelelementen — zijn niet alleen effectief, maar kinderen zijn erg gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan. Studio de Backery heeft diverse spellen en leermiddelen ontwikkeld, waaronder leermiddelen voor beelddenkers.

Dutch design aanpak

Alle educatieve middelen, bord- en kaartspellen door ons bedacht en ontworpen, zijn gemaakt met een Dutch Design aanpak. Het resultaat is een serie conceptuele leermiddelen en spellen met in het oog springend design. Ook in de leermiddelen zijn spelelementen verwerkt.
.

Elk spel is authentiek: originele thema’s en innovatieve spelmechanismes zijn vertaald in hoogwaardig design. In het gehele ontwerpproces wordt elk spel vele malen getest door verschillende referentiegroepen. Dit vereist een systematische ontwerpaanpak met eindeloze aanpassingen tot het definitieve ontwerp goed werkt.

Leren door te doen

Het bloembollenpel is ontwikkeld om het automatiseren in rekenen te trainen. Kinderen leren in twee fases rekenen met getallen onder de tien.

Ook voor grote rekenwonders is het een uitdagend spel, want er is strategisch inzicht nodig om als eerste uit te spelen. Ga je planten of oogsten? De juiste tactiek kan later in het spel beslissend zijn.

Wie snel kan rekenen zal het eerste z’n akker en veilingkratten vol hebben. Om de concurrenten slimmer af te zijn mag je ook bieden op de bloemen in de veiling van een tegenspeler.

De tafels leren met sprookjes & beelden: een alternatieve leermethode voor beelddenkers. De methode bevat sprookjes waarin volgens een vast ritme de tafels zijn verwerkt, oefenkaartjes, overzichtskaarten, twee spellen en een deelsommen-kwartet.

Twee verschillende tafelspellen om op speelse en komische wijze de tafels te oefenen. De spelonderdelen worden op verschillende manieren ingezet en met een beperkt aantal middelen kan op verschillende wijze en niveaus geoefend worden.

De spelelementen en vrolijke illustraties uit de belevingswereld van het kind motiveren om extra te oefenen. Ook de handleiding met heldere infographics is gebruiksvriendelijk voor beelddenkers. Lees hier meer over dit project.

Educatieve spellen

De spellen zijn gericht op verschillende leeftijdsgroepen. Boontje Dop is een educatief spel voor jonge kinderen om hun interesse voor eerlijke & natuurlijke voeding te vergroten. Met dit legspel komen allerlei aspecten rond de moestuin aan bod. Bekijk hier de hele projectbeschrijving.

Strategische spellen

Naast educatieve spellen voor kinderen zijn de familiespellen bedoeld voor een breder publiek, zoals Trimix® en Step & Turn®. Spellen duren gemiddeld 10-45 minuten. Ondanks de simpele spelregels hebben de spellen een verrassende diepgang en vereisen inzicht en intelligentie om te spelen.

Nieuwsgierig en enthousiast geworden?

Neem contact op met Marion de Backer van Studio de Backery

Alle spellen en leermiddelen: © 2010 Marion de Backer

Licenties beschikbaar