Trimix: Het vlotte kaartspel met verrassende combinaties

Klant

Studio de Backery

Soort product

Kaartspel

Expertise

Game design

Categorieën

Game mechanics, branding, guidelines

Het spel

Het uitgangspunt was een kaartspel te maken wat gebaseerd is op kleur, vorm en cijfers. De uitdaging was om een nieuw spelmechanisme te ontwikkelen, met eenvoudige spelregels, wat zou resulteren in een verrassend kaartspel geschikt voor een breed publiek.

 

Trimix® speelt lekker vlot (10-25 minuten). Ondanks de eenvoudige spelregels is het een intelligent spel met diepgang, omdat ongebruikelijke combinaties van kleur, vorm en cijfers een beroep doen op zowel de linker- als rechterhersenhelft. Omdat we deze gewoonlijk gescheiden gebruiken, vergt het inzicht en uiterste concentratie om combinatiemogelijkheden niet over het hoofd te zien. Daardoor is het een verslavend spel dat men telkens opnieuw wil blijven spelen.

 

Trimix® is talloze malen getest door diverse testgroepen en leeftijdsgroepen. Ook is het spel onderworpen aan een blackbox-test: een testgroep die geheel onbekend is met het spel krijgt enkel het prototype en de spelregels en moet zonder extra uitleg het spel spelen. De uitkomst van deze testsessies is veelbelovend en de reacties zijn enthousiast.

 

Creatieve oplossing

Studio de Backery ontwikkelde niet alleen het spelmechanisme en spelregels, maar ook alle graphics, het merk en de verpakking. Het grafische en minimalistische design geven Trimix® een tijdloos karakter.

 

Design: Studio de Backery  |  © 2010 Marion de Backer, Licenties beschikbaar