Boontje Dop: educatief spel over eerlijke en natuurlijke voeding

Klant

Studio de Backery

Soort product

Kaartspel

Expertise

Game design

Categorieën

Game mechanics, branding, guidelines

Uitgangspunt

Veel kinderen weten nauwelijks nog waar ons voedsel vandaan komt. Erwtjes groeien niet in de supermarkt en komen niet uit de erwtjesfabriek. Boontje Dop® is ontwikkeld om bij kinderen de interesse in gezond en voedzaam voedsel te vergroten. Het brengt kinderen als het ware naar een virtuele moestuin. Dit concept kan uitgebreid worden met allerlei groente en fruit, zoals: Bijtje Aardbeitje© en Tomaatje Blaadje©. Het uitgangspunt is dat kennis over de oorsprong van groenten zorgt voor een waardering voor eerlijk eten en een gezonde relatie met de groente op hun bord. Een zeer actueel thema met de verontrustende groei van obesitas en diabetes. Spellen zijn daarvoor een uitstekend middel om een educatieve boodschap over te brengen op een leuke en pakkende wijze.

 

x

Creatieve oplossing

Met dit legspel leren kinderen hoe een bonenplant groeit: van zaadje tot erwt. De plant groeit stukje voor stukje en de puzzel kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Als je goed voor de basis van de plant zorgt (wieden, bemesten, water geven) krijg je bonuskaartjes die je kunt inruilen voor extra groeikaartjes, zodat de plant dan sneller groeit. In het spel wordt het kind uitgedaagd om samen te werken en vooruit te denken.

 

Met de eenvoudige instructiekaart met heldere infographics kan aan jonge kinderen in een paar stappen uitgelegd worden hoe het spel werkt. Het spelregelboekje is erg gebruiksvriendelijk door de duidelijke structuur en staat boordevol infographics. Het spel is uitgebreid getest met kinderen van diverse leeftijden. Door de vriendelijke illustraties worden kinderen gestimuleerd om het spel steeds weer te spelen en uit de speltesten blijkt dat hun betrokkenheid groot is.

 

Design: Studio de Backery  |  © 2010 Marion de Backer, Licenties beschikbaar