Meubelplein Ekkersrijt: Visuele identiteit voor winkelcentrum.

Klant

Meubelplein Ekkersrijt in opdracht van Alta

Type organisatie

Woonboulevard

Expertise

Concept voor visual identity

Categorieën

Logo design, print design, signage

Uitgangspunt

Meubelplein Ekkersrijt is met meer dan 20.000 vierkante meter de grootste meubelboulevard in de regio Eindhoven, met een rijke schakering aan interieurwinkels. Na de verbouwing wilde men een uitstraling met meer allure, die tevens voor wervende reclame-uitingen gebruikt zou kunnen worden. Dit was de aanleiding om een nieuw concept te laten ontwikkelen voor een gerevitaliseerde visuele identiteit.

 

Creatieve oplossing

Het patroon van Brabants Bont was de inspiratie voor het nieuwe beeldmerk. Op deze wijze wordt de bonte verzameling van diverse meubelwinkels verbeeld. Bovendien kreeg de locatie in Brabant op deze manier extra nadruk. Voor het woordmerk is een uitgespoken lettertype gebruikt. Ook werd een markant detail van de nieuwe architectuur in het beeldmerk geïntegreerd.

Het concept van het ruitjespatroon gecombineerd met de oplopende groottes volgens de Fibonacci-reeks,  zorgt voor een flexibel layout-grid dat op brochures en dergelijke kan worden toegepast. Dit alles heeft geresulteerd in een uitgewerkt concept voor een herkenbare en consistente visuele stijl.

.

Design in opdracht van Alta