Minddistrict: Online applicatie voor mindtraining

Klant

Minddistrict

Dienstverlening

Geestelijke gezondheidszorg

Expertise

Visual identity & visual design website en applicatie

Categorieën

Logo design, web design, print design

Uitgangspunt

Minddistrict biedt via zorginstellingen online ‘mind-trainingen’ voor allerlei psychische klachten. De visuele identiteit had aanvankelijk een zakelijk karakter. Men had een institutionele uitstraling, waarbij de focus sterk gericht was op content en minder op visuals en emotie. Om zich beter te kunnen profileren en om een groter marktsegment te verkrijgen, was een revitalisatie van de visuele identiteit nodig. Daarbij was het van belang om de herkenbaarheid en relatie met het oude logo intact te laten.

x

Creatieve oplossing

Het nieuwe Minddistrict logo verwijst enerzijds naar een ontmoetingsplek van psychische gezondheidszorg, anderzijds symboliseert het de dialoog waarbij de cliënt centraal staat. Het opgefriste kleurenpalet sluit beter aan bij de nieuwe merkwaarden ‘Easy’, ‘Smart’ en ‘Happy’. De natuurbeelden verbeelden de innovatieve aspect van de dienstverlening, waarbij nu meer de nadruk ligt op luxe en ‘feel-good’, zonder in te boeten op medische professionaliteit.

.

Het redesign van de interface leidt tot een meer gebruiksvriendelijke online applicatie voor ‘mind training’. De warme fotografie met de heldere typografie en iconen werken bovendien uitnodigend voor cliënten die soms over een drempel moeten stappen. Door diverse expertises te bundelen (copywriting, graphic design en interaction design) zijn de navigatie, tekst en beeld goed op elkaar afgestemd. Hierdoor voegt het design waarde aan de applicatie zelf toe en verhoogt het de marktwaarde.

.

Het resultaat is een herkenbare, gebruiksvriendelijke en consistente stijl. Deze vernieuwde visuele identiteit heeft mede bijgedragen aan een significante groei van de onderneming. Minddistrict geldt inmiddels als marktleider in e-health oplossingen voor de geestelijke gezondheidszorg.

.

Designteam: Webdevelopment: Vanity Tracy  |  Interaction design: Maarten Handstede  |  Tekst: Merktaal  |  Design: Studio de Backery